Domácí masáže

Domácí párové masáže

 

Masáž je jedna z nejstarších léčebných metod, kterou znali již staří Číňané, Indové, Egypťané, Řekové i Římané. Císař Nero měl dokonce svého osobního maséra. I vy se můžete stát osobním masérem svého partnera či kamarádky. Dopřát si alespoň jednou týdně jemnou masáž celého těla přináší spoustu blahodárných účinků pro tělo i mysl. Masáž je skvělý prostředek, jak se uvolnit po náročném pracovním dni, fyzickém výkonu nebo po nepříjemném stresovém zážitku. Má jedinečné relaxační účinky, dokáže zklidnit mysl doslova během pár minut. Posiluje imunitu a dokáže zrychlit metabolismus, je skvělým doplňkem při hubnutí. Pomáhá nastartovat lymfatický systém, který odvádí škodliviny ven z těla.

K masáži neodmyslitelně patří i aromaterapie. Éterické oleje dokáží s myslí doslova zázraky – některé nabudí, jiné navodí odpočinek, jiné dobrou náladu nebo připraví ke spánku.

Co budete potřebovat? Prakticky nic, párové domácí masáže nejsou finančně náročné a nevyžadují velké počáteční investice.  

Připravte pohodlné místo pro masírovanou osobu – postel nebo pohovku, přikryjte prostěradlem a připravte si masážní pomůcky. My doporučujeme používat masážní svíčky My Candle. Masážní svíčky My Candle propojují aromaterapii i tepelnou terapii. Svíčka se po zapálení rozvoní po celé místnosti, světlo ze svíčky pomáhá navodit tu správnou atmosféru. Po cca 10-15 minutách od zapálení, svíčka uvolní k masáži dostatečné množství oleje z roztaveného vosku. Olej je příjemně teplý, nikdy se nepřehřeje, pokožku nepopálí. Studené masážní oleje se doporučují před masáží zahřívat v dlani nebo ve vodní lázni. Výhodou masážních svíček je ta správná teplota oleje.

Masírovaná osoba se pohodlně usadí a vy můžete začít. Uvolněný olej z masážní svíčky si nalijte do dlaní a postupujte jako obvykle při masírování. Pro začátečníky se doporučuje pouze jemná masáž, aby nevhodným způsobem nebylo ublíženo. Partnerská masáž by měla být provedena dlouhými hladivými pohyby. Pokud se na těle vyskytují bolavá místa, stačí důkladnější prohnětení bolavých míst. Masírovat je třeba vždy pouze svaly, a to ve směru jejich vláken. Poznáme to snadno – když masírujeme „přes vlákna“, přeskakuje to. Masírujeme vždy směrem od krajů těla k srdci, vyhýbáme se páteři a klouby maximálně jen lehce pohladíme. Oleje nádherně a dlouhodobě vonní. Svíčka tedy provoní nejen místnost ale i pokožku těla.

Důvodů, proč se naučit si dopřát partnerskou masáž je celá řada – uleví od stresu a napětí, regeneruje po fyzické námaze, navodí příjemně romantickou atmosféru, posiluje důvěru a lásku mezi partnery. Doteky blízké osoby jsou příjemné samy o sobě a v dnešní těžké době přímo žádoucí.

 

 

 

Zpět do obchodu